Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Zapečená krupicová kaše mojí babičky

0.0
Zapečená krupicová kaše mojí babičky

Potřebné ingredience

Pšeničná krupice hrubá (lze i dětskou krupičku, na 1 litr mléka 9 lžic krupice), mléko, máslo, kakao, cukr, špetka soli do méka - neuvádím konkrétní množství, záleží pro kolik strávníků se vaří - u nás minimálně ze dvou litrů mléka.

Postup přípravy

Z krupice uvaříme hustou kaši. Necháme částečně vychladnout. Polovinu kaše dáme do máslem vymazaného pekáče. Kaši hustě posypeme kakaem a cukrem - opravdu čím víc, tím líp:-)), na to poskládáme lupínky másla a navršíme druhou polovinu kaše. Tu navrchu lehce potřeme rozehřátým máslem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů asi 3/4 hodiny - až je povrch kaše zlatý.
A potom už jenom baštíme.
Je to úžasná dobrota a když náhodou vydrží, je výborná i studená.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie