(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Zapečená krupicová kaše mojí babičky
Potřebné ingredience
Pšeničná krupice hrubá (lze i dětskou krupičku, na 1 litr mléka 9 lžic krupice), mléko, máslo, kakao, cukr, špetka soli do méka - neuvádím konkrétní množství, záleží pro kolik strávníků se vaří - u nás minimálně ze dvou litrů mléka.
Postup přípravy
Z krupice uvaříme hustou kaši. Necháme částečně vychladnout. Polovinu kaše dáme do máslem vymazaného pekáče. Kaši hustě posypeme kakaem a cukrem - opravdu čím víc, tím líp:-)), na to poskládáme lupínky másla a navršíme druhou polovinu kaše. Tu navrchu lehce potřeme rozehřátým máslem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů asi 3/4 hodiny - až je povrch kaše zlatý.
A potom už jenom baštíme.
Je to úžasná dobrota a když náhodou vydrží, je výborná i studená.
A potom už jenom baštíme.
Je to úžasná dobrota a když náhodou vydrží, je výborná i studená.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé